Indeks tjelesne mase – 3D BMI Kalkulator

Indeks tjelesne mase – BMI (body mass index) je okvirni pokazatelj uhranjenosti, odnosno mjera kojom se približno određuje da li je osoba mršava, pretila ili normalne, prosječne težine.

Da biste pomoću 3D kalkulatora izračunali svoj BMI, ukucajte visinu i težinu ili povucite prvi i drugi klizač. Odabiirom spola i građe tijela dobit ćete siluetu koja je okvirni prikaz izgleda prosječne osobe s istim BMI.
BMI - Index tjelesne mase - Phen375
BMI tablica

Približan BMI također možemo jednostavno odrediti i pomoću grafikona:
BMI Indeks težine tablica

BMI ili indeks tjelesne mase naziva se još i Queteletov indeks, prema belgijskom znanstveniku Adolphu Queteletu koji je uveo ovaj način mjerenja. Dobiva se jednostavnim odnosom mase i kvadrata visine prema formuli BMI = h²/m
BMI inteks tezine formula
BMI je jednostavna metoda koja nam pokazuje koliko naša težina odstupa od težine koja se smatra kao standardna ili zdrava težina.

U svakom slučaju, BMI treba shvatiti samo kao okvirni pokazatelj pretilosti jer ne uzima u obzir druge faktore kao što su životna dob, spol, težina kostiju, mišićavost ili građa tijela općenito.

Unatoč svim manama ovog izračuna, BMI je, vjerojatno zbog svoje jednostavnosti, još uvijek najzastupljenija metoda procjene pretilosti.

BMI inteks tezine tabela

Izvori: en.wikipedia.org, hr.wikipedia.org, BMI Club

/* /*]]>*/